Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Турчина Т$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 24
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Долінський А. А. Сучасні методи впливу на структуруючі властивості складних матеріалів як об′єктів розпилювального сушіння [Електронний ресурс] / А. А. Долінський, Т. Я. Турчина, Є. К. Жукотський // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2014. - Вип. 45(3). - С. 13-17. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2014_45(3)__5
| 2. |
Малецкая К. Д. Теплотехнологические аспекты сушки распылением водных экстрактов лекарственного растительного сырья [Електронний ресурс] / К. Д. Малецкая, Е. А. Переяславцева, Т. Я. Турчина // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2014. - Вип. 45(3). - С. 18-21. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2014_45(3)__6
| 3. |
Турчина Т. Я. Теоретичний аналіз тепловологопереносу при сушінні крапель структурованих рослинних систем [Електронний ресурс] / Т. Я. Турчина // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2011. - Вип. 40(2). - С. 361-364. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2011_40(2)__94
| 4. |
Авдеева Л. Ю. Влияние белка как структурирующей добавки на кинетику сушки капель суспензии фосфолипидов [Електронний ресурс] / Л. Ю. Авдеева, Э. К. Жукотский, Т. Я. Турчина, Л. А. Костянец, А. В. Ткаченко // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2012. - Вип. 41(1). - С. 57-60. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2012_41(1)__15
| 5. |
Турчина Т. Я. Теплотехнічний аналіз розпилювальних сушарок для виробництва порошкової форми солодових екстрактів [Електронний ресурс] / Т. Я. Турчина // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2012. - Вип. 41(1). - С. 73-76. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2012_41(1)__20
| 6. |
Шаркова Н. О. Дослідження кінетики сушіння крапель водних розчинів білкових композицій [Електронний ресурс] / Н. О. Шаркова, Л. Ю. Авдєєва, Э. К. Жукотский, Т. Я. Турчина, Г. В. Декуша, Л. А. Костянец, А. В. Ткаченко // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2013. - Вип. 43(2). - С. 50-52. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2013_43(2)__13
| 7. |
Турчина Т. Я. Уточнений розрахунок габаритів дискових розпилювальних сушарок для адгезійних матеріалів [Електронний ресурс] / Т. Я. Турчина // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2011. - Вип. 39(2). - С. 66-68. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2011_39(2)__16
| 8. |
Шаркова Н. О. Дослідження кінетики сушіння крапель білково-мінерального екстракту [Електронний ресурс] / Н. О. Шаркова, Е. К. Жукотський, Л. Ю. Авдєєва, Т. Я. Турчина, М. М. Козак, Л. О. Костянець, О. В. Ткаченко // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2011. - Вип. 39(2). - С. 358-361. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2011_39(2)__91
| 9. |
Шаркова Н. О. Технологія вітчизняного продукту спеціального дієтичного призначення "білок гідролізований сухий" [Електронний ресурс] / Н. О. Шаркова, Е. К. Жукотський, Г. В. Декуша, Л. Ю. Авдєєва, Т. Я. Турчина // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2015. - Вип. 47(2). - С. 216-218. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2015_47(2)__53
| 10. |
Шаркова Н. О. Дослідження процесу розпилювального сушіння білково-мінерального экстракту [Електронний ресурс] / Н. О. Шаркова, Т. Я. Турчина, Г. В. Декуша, М. М. Козак // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 2. - С. 144-150. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_2_18 Досліджено кінетику сушіння одиничних крапель білково-мінералього екстракту з опорного апарату птиць - курячих лап. Досліджено процес розпилювального сушіння продукту за різних температурних режимів на експериментальній розпилювальній сушарці діаметром 1,3 м продуктивністю 10 кг/год за випареною вологою. Визначено раціональні теплотехнологічні параметри одержання сухої форми концентрату за допомогою методу розпилювання, які забезпечують покращання умов висушування продукту та скорочення часу його сушіння на 25 %. Проведено мікроструктурний аналіз і визначено структурно-механічні характеристики одержаної партії сухої форми білково-мінерального екстракту.
| 11. |
Платонова І. Л. Цитологічна структура крові у хворих на хіміорезистентний туберкульоз легень та її значення для оцінки інтенсивності ендогенної інтоксикації [Електронний ресурс] / І. Л. Платонова, Є. І. Писаренко, К. Д. Мажак, О. А. Ткач, Г. Д. Штибель, О. В. Павленко, О. В. Омелян, Т. В. Турчина, Н. І. Кіромасова, Л. Г. Божко // Туберкульоз, легеневі хвороби, ВІЛ-інфекція. - 2015. - № 2. - С. 78-84. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tlkhvil_2015_2_13 Мета роботи - вивчити особливості цитологічної структури крові у хворих із вперше діагностованим деструктивним туберкульозом легень (ВДТБ) та з рецидивом (РТБ) хіміорезистентного деструктивного туберкульозу легень; обчислити інтегральні лейкоцитарні індекси та схарактеризувати виразність ендогенної інтоксикації (ЕІ) у цієї категорії хворих. Визначено гемограму крові та проведено математичне обчислення інтегральних лейкоцитарних індексів у 84-х хворих на хіміорезистентний деструктивний туберкульоз легень. З них - 33 пацієнти із ВДТБ легень та 51 - з його рецидивом. У 77,2 % хворих із ВДТБ та у 55,6 % осіб з РТБ констатували помірно виражений лейкоцитоз нейтрофільного типу зі зсувом формули крові вліво до паличкоядерних нейтрофілів. У 64,4 та 58,8 % виявлено лімфопенію. Лімфоцитоз був у 4,0 і 5,9 % обстежених, анеозинофілія - у 50,0 і 47,1 % відповідно. Еозинофілію виявили тільки у 12,5 % пацієнтів із ВДТБ легень. У 76,0 % хворих із ВДТБ легень показники еритроцитів (Er), а у 44,0 % гемоглобіну (Hb) не виходили за довірчий інтервал норми. В осіб із РТБ легень питома вага нормальних значень Er і Hb становила - 84,3 і 52,9 % відповідно. ЕІ легкого та середнього ступенів тяжкості констатували у 96,0 % хворих із ВДТБ та у 83,4 % з РТБ, тяжкий у стадії декомпенсації - у 4,0 і 5,6 % осіб відповідно. Висновки: за показниками гемограми та лейкоцитарних індексів ЕІ тяжчий і реактивний перебіг специфічного процесу характерний для ВДТБ легень.
| 12. |
Турчина Т. В. Тлумачення старозавітних образів як префігурації новозавітних у проповідях Кирила Транквіліона Ставровецького [Електронний ресурс] / Т. В. Турчина // Наукові праці [Чорноморського державного університету імені Петра Могили комплексу "Києво-Могилянська академія"]. Серія : Філологія. Літературознавство. - 2016. - Т. 276, Вип. 264. - С. 146-150. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npchdufl_2016_276_264_28
| 13. |
Турчина Т. В. Мандри душі: земний і потойбічний світ у проповідях Кирила Транквіліона Ставровецького [Електронний ресурс] / Т. В. Турчина // Наукові записки Бердянського державного педагогічного університету. Сер. : Філологічні науки. - 2016. - Вип. 11. - С. 120-127. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nzbdpufn_2016_11_17
| 14. |
Шаркова Н. О. Модернізація експериментального стенду для дослідження процесу сушіння одиничних крапель рідинних систем [Електронний ресурс] / Н. О. Шаркова, Т. Я. Турчина, Е. К. Жукотський, Л. О. Костянець // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 4. - С. 120-126. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_4_17 Представлено результати модернізації експериментального стенду для дослідження процесу сушіння крапель рідинних систем, в основі якого закладено модель системи "крапля - парогазове середовище". Застосування цифрового реєстратора температури забезпечило одночасний запис температури краплі у цифровій і, відповідно, графічній формі в окремих програмах. Цифровий мікроскоп забезпечує трансляцію зображення краплі на монітор комп'ютера і відеозапис процесу її сушіння. За рахунок програмного забезпечення скорочується час на обробку термограм, одержання та аналіз кінетичних характеристик процесу сушіння. Застосування цифрової техніки та програмне забезпечення стенду забезпечило підвищення рівня дослідницького процесу, якість наукового продукту й розширення перспектив подальших досліджень.
| 15. |
Турчина Т. В. Риторична традиція в "Євангелії учительному" Кирила Транквіліона Ставровецького [Електронний ресурс] / Т. В. Турчина // Наукові записки НаУКМА. Філологічні науки. - 2017. - Т. 195. - С. 54-59. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NaUKMAfn_2017_195_11
| 16. |
Турчина Т. В. Житійний жанр у проповідях Кирила Транквіліона Ставровецького [Електронний ресурс] / Т. В. Турчина // Магістеріум. Літературознавчі студії. - 2017. - Вип. 69. - С. 43-47. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Magisterium_lit_2017_69_10
| 17. |
Шаркова Н. О. Мікроструктурний аналіз грибної суспензії на стадії підготовки до розпилювального сушіння [Електронний ресурс] / Н. О. Шаркова, Т. Я. Турчина, Е. К. Жукотський, Г. В. Декуша // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 6. - С. 240-247. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_6_29 Високовартісні препарати імуномодулювальної та протипухлинної дії виробляються провідними фармацевтичними компаніями шляхом хімічного виділення лікувальних полісахаридів з плодового тіла гриба шиїтаке, при цьому унікальний за своїм складом біологічно активних речовин комплекс білків, вітамінів і мінеральних речовин гриба втрачається. В ІТТФ НАН України запропоновано нанотехнологічний метод обробки плодового тіла гриба шиїтаке або його шапинок на стадії підготовки до розпилювального сушіння. Зокрема, у процесі гомогенізації досягається гідромеханічна деструкція високоміцних хітин-глюканових структур з одержанням високого ступеня дисперсності часточок нерозчинних фракцій у грибній суспензії, що має покращувати її текучі властивості. Проте за ДІВЕ-обробці плодового тіла шиїтаке утворюються стійкі високов'язкі гетерогенні колоїдні системи, які навіть у разі розведення водою залишаються не текучими і не можуть подаватись в сушарку, що вимагає вивчення природи цих явищ. Проведено дослідження мікроструктури дисперсних часток грибної суспензії, одержаної за різних технологічних умов ДІВЕ-обробки плодового тіла гриба шиїтаке на стадії підготовки до розпилювального сушіння. Мікроструктурний аналіз показав, що ніжки та шапинки гриба шиїтаке відрізняються за будовою та структурою, що визначає їх міцнісні властивості й ефективність процесів диспергування та гомогенізації. Так, у суспензії з плодового тіла гриба відбувається агрегування доволі розвинутих структур гіфів, що погіршує умови її розпилювального сушіння. Суспензії з шапинок гриба мали кращі в'язкісні характеристики, а введення лише 5 % <$Ebeta>-циклодекстрину сприяло зниженню їх в'язкості на 25 - 35 %. У разі розпилювального сушіння такої грибної суспензії було досягнуто збільшення вдвічі виходу порошку з сушильної камери, покращання його якості і подовження терміну його зберігання до 1 року.
| 18. |
Шаркова Н. А. Дослідження впливу ДІВЕ-обробки плодового тіла гриба Шиїтаке на фізико-механічні властивості грибної суспензії [Електронний ресурс] / Н. А. Шаркова, Е. К. Жукотський, Т. Я. Турчина, Г. В. Декуша, А. А. Макаренко // Теплофізика та теплоенергетика. - 2019. - Т. 41, № 1. - С. 27-33. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/PTT_2019_41_1_5 Вивчено вплив ДІВЕ-обробки плодового тіла гриба шиїтаке на фізико-механічні властивості грибної суспензії. Показано, що за певної компоновки робочих органів РПА розміри просторових агрегатів грибної суспензії зменшуються утричі, а при кавітаційній обробці її після трьох проходів через РПА динамічна в'язкість знижується на 20 %.
| 19. |
Турчина Т. Я. Досвід удосконалення розпилювальної сушарки для екстрактів термопластичних матеріалів [Електронний ресурс] / Т. Я. Турчина, К. Д. Малецька, Е. К. Жукотський // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2020. - Т. 26, № 1. - С. 82-90. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2020_26_1_11 Суха порошкова форма харчових продуктів, одержаних із водних екстрактів різноманітної рослинної сировини, може здобути більш поширений попит щодо використання їх як цінних, із високим вмістом біологічно активних компонентів. Але через проблеми, що виникають при розпилювальному сушінні складних колоїдних і гетерогенних систем, якими є більшість рослинних екстрактів, та їхні термопластичні, адгезійні та гігроскопічні властивості, виробництво їх у формі порошку в Україні досі не налагоджено. Апробація технології сушіння солодових екстрактів, яка проводилась на промисловій розпилювальній сушарці універсальній модифікованій (СУМ) діаметром 1,5 м, продуктивністю 20 - 25 кг/год за випареною вологою з відцентровим дисковим розпилювачем, виявила низку проблем при отриманні порошкового продукту. Мета дослідження - вдосконалення конструкцій вузлів сепарації, охолодження та вивантаження промислової розпилювальної сушильної установки СУМ-1,5 із визначенням раціональних теплотехнологічних режимних параметрів отримання порошкової форми солодових екстрактів низької кінцевої вологості та збільшення його виходу з розпилювальної сушарки. Вдосконалення установки, яке включало збільшення висоти бункера під циклоном та організацію охолодження порошку у дві стадії з використанням шнекового охолоджувача на виході з сушарки та визначення раціональних теплотехнологічних режимів сушіння надасть змогу отримувати порошок із вологістю до 3 %, що сприятиме подовженню терміну його зберігання до двох років, а завдяки кращій сипкості та відсутності відкладень - збільшити його вихід до 93 - 95 %. Отриманий досвід удосконалення сушарки СУМ-1,5 доводить необхідність урахування властивостей таких складних об'єктів розпилювального сушіння при виробництві у промислових умовах сухої форми солодових або інших екстрактів з аналогічними властивостями.
| 20. |
Турчина Т. Я. Моделювання впливу б-циклодекстрину як структуруючої добавки на кінетику сушіння водної суспензії їстівного гриба шиїтаке [Електронний ресурс] / Т. Я. Турчина, Е. К. Жукотський, Л. О. Костянець, А. А. Макаренко // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2019. - Т. 83, Вип. 1. - С. 152-156. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2019_83_1_28
| | |
|
|